lauantai 11. helmikuuta 2017

Söpöt vaahtokarkkijuustokakut purkissa

Vaahtisjuustokakut ilman lisättyä liivatetta

 Taas on aika hurahtanut hurjan nopeasti! Olen kehitellyt ihanaa juustokakkua pääsiäiseksi ja testaillut eri versioita. 
Havahduin suunnitelmistani huomaamaan että kohta onkin jo ystävänpäivä. 
Vaikka aiemmin julkaisemani kinuskinen cookiepoppari -kakku on mitä mainioin ystävänpäivän herkku, halusin kokeilla jotain nopeaa ja helppoa vastapainoksi. 
 Mieleeni tulikin söpöt pilttipurkit, ja niihin joku ihana nopea juustokakku. 

Ensimmäinen suunnitelmani oli tehdä nämä vegaanisina. 
Se kariutui kuitenkin nopeasti siihen että lähikaupassamme ei ollut valikoimissa vegaanisia vaahtokarkkeja.
Vegaanituotteet.net sivuston mukaan nämä vaahtokarkit ovat Siwojen, Valintatalojen ja Punnitse & Säästä -liikkeiden valikoimissa. Siwat & Valintatalot muuttuivat K-marketeiksi, joten en tiedä onko valikoima uudistettu näiltä osin, 
vai eikö tämän seudun valikoimissa niitä ole. 
Ja tietysti täältä on myös lähteneet Punnitse & Säästä- liikkeetkin pois, joten ainut vaihtoehto olisi ollut valmistaa itse. 
Mutta koska tilanne vaati testausta heti, annoin periksi suunnitelmilleni ja käytin eläinperäisiä tuotteita. 
Kertokaahan siis jos kokeilette vegaanisina näitä! 
Itse kokeilen kyllä varmasti myöhemmin.

Freedomin vegaaniset vaahtokarkit.

Käytin massaan Haribon Chamallows-vaahtiksia. Mies nyt sattui ostamaan 2 pussia, joten blokkasin pelkät pinkit juustokakkuja varten. Näin ei tarvinnut massaa alkaa värjäämään, vaan ihana pinkki väri on suoraan vaahtokarkeista. Alkuperäinen ohje on täältä. Ohjeessa käytetään frozen whipped toppingia (sulatettuna), ja pikaisen googlailun (huom, todella pikaisen!) jälkeen ymmärsin kyseessä olevan jonkinlainen kasvisperäinen jämäkkä valmisvaahto. Ja nyt saa kyllä oikaista jos joku tietää asiasta enemmän :) Normaali vispikerma tai kuohukerma ei ilmeisesti ole tarpeeksi jämäkkää tätä tarkoitusta varten. Toki jos tämä hyytyisi liivatteella, kävisivät myös nämä. Normaalia kermaa pitäisi jämäköittää maissitärkkelyksellä, no ei ihan paha homma sekään. Päätin kuitenkin käyttää reseptissä Plantin kauravispiä. Sillä saa mukavan jämäkän vaahdon aikaiseksi, ja se pitää muotonsa hyvin. Tämä toimi loistavasti! Käytin kuorrutteessa tavallisen tomusokerin sijaan Salted caramel-tomusokeria. Herkullista!
Jos haluat purkkien sijaan tehdä vaahtokarkkikakun, kurkkaa ohjeeni täältä :)

 Vinkki! Saat massan siististi purkkeihin pursotuspussin avulla.


Vaahtokarkkijuustokakut purkissa

n. 10-12 kpl


Pohja:

100g digestivekeksejä
4rkl sulatettua voita

Täyte:

280g vaahtokarkkeja
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Planti kauravispiä
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:

2 dl vispikermaa
3 rkl (maku)tomusokeria
fazerina paloja
strösseliä

Valmistus:

 1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Helpointa ja nopeinta on käyttää valmista juoksevaa voita.
- Painele keksi-voiseos purkkien pohjalle.

Keksimurskan sai paineltua hyvin nuolijan puisella varrella.

2. Notkista tuorejuusto valmiiksi.

3. Vispaa kauravispi kuohkeaksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri.

4. Öljyä mikronkestävä kulho ja kaada vaahtikset sinne.
Sipaisin talouspaperin avulla öljyä kulhon sisäreunoille, 
näin tahmea massa ei jämähdä kulhoon kiinni.

5. Sulata vaahtokarkit mikrossa 30 sekunnin pätkissä täydellä teholla. 
Sekoita välillä (öljyä nuolija/lasta!). 
Itselläni kesti sulatus n. 1min.

Sulaneet vaahtokarkit muodostavat kuohkean massan.

6. Sekoita tuorejuusto vaahtismassan sekaan haarukalla.
Sekoita kunnes massa on tasaista.

Tuorejuustoa sekoittaessa massa näyttää kuin olisi pilalla. Don´t panic! Jatka sekoittamista ja massa tasaantuu.

7. Nostele joukkoon kauravispi varovasti nuolijalla. 
Massa muuttuu kuohkeaksi ja kun vispi on sekoittunut joukkoon, on se valmista.

Valmis massa on kuohkeaa ja tasaista. Nam!

8. Jaa vaahtismassa tasaisesti purkkeihin keksipohjan päälle, 
ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Pursotuspussin avulla saat massan siististi purkkeihin. Tasoita pinta heiluttelemalla hieman purkkia.

9. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri. 
- Pursota purkkeihin täytteen päälle ja koristele suklaapaloilla ja strösseleillä ❤

8 kommenttia:

  1. Näyttävät syötävän söpöiltä! 😍 Minä kun en ole mikään häävi kokkaustaitoinen, haluaisin tuon vaaleanpunaisen osion siniseksi. Kuinkahan se onnistuisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤
      Sinisen massan aikaansaamiseksi käytä vain valkoisia vaahtokarkkeja. Massan värjääminen sinisellä pastavärillä on helpointa suorittaa siinä vaiheessa kun tuorejuusto on sekoitettu sulatettujen vaahtiksien joukkoon (eikä kermaa vielä ole lisätty). Silloin väri on helpointa saada tasaisesti sekoitettua :) Lisää pastaväriä pienissä erissä, kunnes olet saanut haluamasi värin. Nestemäisiä ja geelivärejä en välttämättä uskalla suositella, itse en niitä käytä enkä tiedä vaikuttavatko massaan jotenkin vahingollisesti :)

      Poista
  2. Mahtaisikohan tämä hyytyä isoksi kakuksi, jos ei jaksa näpertää purkkien kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkunakin toki onnistuu! Sanoisin täytteen riittävän max 20cm pyöreään irtopohjavuokaan. Sitä suurempaan tekisin 1,5 kertaisena tai 2 kertaisena, riippuen tietysti vuoan koosta. Kuitenkin lisäisin pohjaan keksin ja voin määrää hieman -> 150-200g Digestiveä ja 75g sulatettua voita. Anna olla jääkaapissa yön yli jotta massa on varmasti tarpeeksi tiivistynyt :)

      Poista
  3. Haluaisin myös tehdä tämän kakkunä. Jos käytän liivatetta miten muutan reseptiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Vaahtokarkit sisältävät itsessään liivatetta joka auttaa jähmettämään kakun. Näin ollen siihen ei tarvitse enää itse liivatetta lisätä. Ohje vaahtokarkki kakkuun löytyy täältä: http://vaniljaviettelys.blogspot.fi/2017/02/ihana-vaahtokarkki-juustokakku.html :)

      Poista