maanantai 24. huhtikuuta 2017

Irish coffee -juustokakku

Viskikakku

Vaikka juustokakkuja on tullut väännettyä jos jonkinmoisia, voin myöntää että ikinä en ole irish coffee juustokakkua tehnyt taikka maistanut.. Ehkä pelkkä ajatus viskillä maustetusta kakusta tökkää heti alkuunsa, heh. 
Kuitenkin sain toiveen tästä kakusta, ja pitihän sitä kokeilla! 
Ja tulipas muuten hyvä, todella hyvä! Selailin hieman eri reseptejä, ja päätin kuitenkin kokeilla onneani ihan omalla ohjeella. Viskiä laitoin ihan reilusti, valmiissa kakussa se tulee hieman läpi mausta, määrää voi toki pienentää jos tuntuu kovin suurelta :)


Irish coffee -juustokakku

8 - 10 palaa


Pohja:

200g Jyväshyvä Kauranen vanilja-keksejä
40g sulatettua voita

Täyte:

2,5 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
125g mascarponea
1,5 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
½ dl viskiä (5cl Johnny Walker Red label)
5 liivatelehteä
1 dl vahvaa kahvia / espressoa

Koristelu:

1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
20g tummaa suklaata
Kauranen vanilja-keksejä


Valmistus:

1. Valmistele 20cm vuoka. 
- Leikkaa pohjalle leivinpaperi ja voitele vuokaspraylla reunat.

2. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi.
- Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.
- Laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.



3. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

4. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon tuorejuusto ja mascarpone ja vatkaa vaahdoksi.
- Lisää joukkoon sokerit ja viski ja sekoita tasaiseksi.

Vispikerma saa jäädä melko löysäksi.

Johnny Walkerin Red labelista oli juuri sopivan kokoinen pieni 5cl pullo.

5. Valmista kahvi ja sulata liivatteet kuuman kahvin joukkoon.
- Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja kaada ohuena nauhana 
täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.


6. Kaada täyte vuokaan.
- Tasoita täyte heiluttelemalla hieman vuokaa.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2h, mielellään yön yli.


7. Paloittele suklaa minigrip-pussiin ja sulata kuumassa vesihauteessa.
- Leikkaa kulmaan pieni reikä ja "pursota" hyytyneen täytteen päälle ympyräkuviota.

8. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri.
- Lusikoi kerma tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota suklaan päälle kuvioita.

9. Leikkaa keksit puoliksi ja asettele kakun päälle.

Valmista ❤

viskillä maustettu juustokakku

4 kommenttia:

  1. Ihana kakku. Täytyy testata tätä pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suosittelen kyllä ehdottomasti! :)

      Poista
  2. Onpas ihana kakku! ❤ niin kuin kaikki kakkusi täällä! 🙂

    VastaaPoista