torstai 1. maaliskuuta 2018

Mehevät aamiaismuffinit (gl & vege)

Aamiaismuffinssit

Ai hitsi, muistelin kaiholla näitä aiemmin tekemiäni sekaanin aamiaismuffineita -> Herkulliset aamiaismuffinit., ja päätin että pakkohan se on kokeilla tehdä uudestaan gluteenittomana ja vegaanisena.
On kyllä niin helppo aamupala/iltapala lapsille, ei tarvitse syömättömiä paloja keräillä sieltä täältä, heh. Näissä(kin) tuppaa käymää vaan niin että äiti itse haluaisi syödä kaikki... 🙈

Reseptiä voi reippaasti myös muokata, tein muutaman eri testin ja tämä julkaisemani on ehdottomasti mehevin. Hiutaleina voit käyttää myös gluteenittomia kaurahiutaleita, soijan voit korvata lisäämällä yhden banaanin, psylliumkaan ei ole pakollinen (tykkään itse käyttää aina gluteenittomassa leivonnassa). Suolan voit jättää myös pois. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä ensin 90 asteessa 2 minuutin ajan. Vaikka vadelmat menevätkin soseeksi, sopivat ne silti hyvin taikinan joukkoon. Marjat voivat olla jäisiä (kotimaisia) tai sulaneita lisätessäsi ne taikinan joukkoon.

Herkullisia aamupalahetkiä! ♥


Marjaisat aamiaismuffinit

12 kpl


1 dl riisihiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Finmix)
3/4 dl perunajauhoja
½ tl suolaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
1 rkl psylliumia
2 banaania
125g soija vaniljavanukasta / soijajugua
3/4 dl rypsiöljyä
2 tl etikkaa
½ dl vaahterasiirappia
1 dl kotimaisia mustikoita
1 dl kotimaisia vadelmia
hasselpähkinärouhetta


Valmistus:


1. Kuumenna uuni 200°C. Suihkauta vuokasprayta muffinipellin koloihin.

2. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
- Erillisessä kulhossa sekoita keskenään soseutetut banaanit, öljy, etikka, vanukas ja vaahterasiirappi.

3. Yhdistä banaaniseos kuiviin aineksiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi, 
kunnes seokset ovat juuri ja juuri sekaisin.

4. Kääntele lastan avulla joukkoon marjat.

5. Jaa taikina tasaisesti muffinipellin koloihin ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta.

6. Paista uunin keskitasolla n. 15-20 min, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa ja 
muffineissa on kauniin kullanruskea sävy.

7. Anna hetki jäähtyä pellillä, ja kumoa sen jälkeen jäähdytysritilälle.


Valmista ❤

Maidottomat aamiaismuffinit

4 kommenttia:

  1. Nää on varmasti superhyviä! ♥

    VastaaPoista
  2. Anonyymi2/3/18 07:37

    Näyttää hyviltä :-) sitä vain mietin,että ei kait noita vadelmia tartte keittää erikseen ku menevät uuniin kuumenemaan,samanlainhan ne siellä kuumentuu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei miten on nämäkin kommentit jääneet huomaamatta. Shame on me. Mutta siis tämäntapaisia ajatuksia itsellänikin oli, mutta koska en ollut aivan varma että pitääkö paikkansa kuitenkaan ihan samlla tavalla... niin varmuudeksi kirjoitin ohjeeseen noin. Itsehän vetäisin mikron kautta kunnolla kuumentaen, heh.

      Poista